Przepisy

Śledzie z jabłkiem i cebulą bez laktozy i glutenu – najlepsze bo domowe

 Śledzie z jabłkiem i cebulą 🐟💞😋
Kto lubi? łapka w górę?

🐟Składniki:

Śledzie a’la matias
1 cebula
2 duże jabłka
Jogurt grecki / ja uzyłam bez laktozy / – możecie użyć
klasycznego /
Śmietanka bez laktozy / możecie użyć zwykłej 18% lub jaką
lubicie /
Pieprz

🐟Przygotowanie:

Śledzie umyłam w wodzie. Następnie pokroiłam na małe kawałki razem z jabłkami i cebulą. Dodałam cały jogurt i śmietankę / nie cały kartonik / i wszystkie składniki wymieszałam dodając świeżo zmielony pieprz / sypałam tyle, żeby ziarenka były dobrze widoczne w sosie ale tu musicie już sami dostosować smak /

Śledzie najlepiej smakują jak się przegryzą w lodówce najlepiej całą noc. Ja przygotowałam rano więc na wieczór były idealne.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *